Blog

Stap voor stap op weg naar meer geluk.

Begin bij het begin: jezelf.

Gelukkig zijn, dat wens je iedereen toe. Niet in het minste jezelf.

Of je nu man bent of vrouw, jong of ouder, blank, geel, rood, of donker, aan de ene kant van de wereld woont of aan de andere: op je sterfbed hoop je terug te kijken op een vervuld, gelukkig leven.

Ook al is die wens zo universeel, er is toch iets raars aan de hand met deze gelukswens. We leggen het namelijk zo vaak buiten ons, we geven het zo vaak weg, dat geluksgevoel.

We geven het aan een vriend die van mening verschilt, een collega die iets onbedoeld kwetsend heeft gezegd, een leidinggevende die onze kwaliteiten niet waardeert, onze ouders die niet goed voor ons hebben gezorgd, de opslag die we niet krijgen of auto die we kopen,…en ga zo maar door, het lijstje is eindeloos.

Niet alleen geven we op deze manier de controle uit handen, het zorgt ervoor dat we nooit écht het gevoel hebben vervuld te zijn want er is wel steeds iets op het lijstje dat niet helemaal loopt...

Verder lezen...

De kunst van het vertragen.

 

Ken je die film, ‘ The Straight Story’?

Hij vertelt het verhaal van 2 broers die al jaren in ruzie liggen. De oudste broer krijgt te horen dat zijn levenseinde nabij is, waarop de jongste beslist de strijdbijl te begraven en zijn broer te gaan bezoeken. Alleen is hij niet goed te been en zijn z’n ogen te slecht om auto te rijden. Hij beslist dan maar op zijn oude grasmaaier de 360km af te leggen. Hij is zes weken onderweg en gedurende die reis ontmoet hij allerlei mensen. Zij vertellen hun verhaal en luisteren naar dat van hem. Iedereen die hij ontmoet heeft op een bepaalde manier invloed op hem, en hij inspireert anderen met zijn verhaal.

Ik gebruik heel vaak deze metafoor: stap eens op je grasmaaier. Of tractor. Of trottinet. Om trager te gaan en meer te zien. Om de bloemen te zien langs de weg, en de vlinders en ook de putten in de weg.

Hoe vaak denk je aan het einde van de week: ‘alweer vrijdag!’ En mocht ik je dan vragen wat je die week...

Verder lezen...

Waarom de beste CEO's in de wereld mediteren, en welke invloed dit heeft op hun bedrijf

Steve Jobs deed het. Salesforce CEO Marc Benioff, Arianna Huffington (cofounder van de Huffington Post & Thrive Global) en Oprah Winfrey zweren erbij, meditatie.

Ze schrijven zelfs een groot deel van hun succes toe aan de voordelen die zij ervaren uit mediteren. Meditatie is niet langer voor geiten-wollensokken op een berg of voor de hipste CEO’s ergens in California. De bewezen voordelen van meditatie bereiken steeds meer en meer mensen en ook ik wil mijn steentje bijdragen om deze stap te vergemakkelijken.


Tim Ferris, auteur van de bestseller ‘The 4 hour work week’, haalt zelfs aan dat 80% van de top bedrijfsleiders mediteert. Hij interviewde maar liefst 200 bijzonder succesvolle ondernemers en ook zij starten hun dag niet zonder meditatie. Tim Ferris omschrijft het als ‘een warm bad voor je hersenen’ waardoor hij tevens meer zelfvertrouwen heeft gekregen en minder geconfronteerd wordt met angsten.


In onze hedendaagse wereld is stilte een...

Verder lezen...
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.