Actrice

WAT VOOR MIJ DE HOOGTEPUNTEN WAREN IN MIJN CARRIÈRE TOT NOG TOE:

Mijn allereerste theaterproductie én tevens de hoofdrol: "They shoot horses don't they" - KVS - Dominique Deruddere
Een prachtige voorstelling, die we nadien op verschillende buiten locaties gespeeld hebben:
"Blue Remembered Hills" - De Roovers - collectief
Een hilarische voorstelling, zowel om te spelen als voor het publiek: "De Kollega's" - 't Arsenaal - Michael De Cock
Daarnaast schreef en regisseerde ik het stuk "EVA" voor kinderen vanaf 7 jaar voor BRONKS. Een fantastische ervaring die smaakt naar ooit nog een keer.

In België ben ik bekend geworden voor het grote publiek als Leontien Hox in het geweldige "Ons Geluk" op VTM. Daarna kende Vlaanderen mij als de strenge doch rechtvaardige advocate Chris Haagdoorn naast Filip Peeters in "Recht op recht" - Chris Haagdoorn - VRT. Mijn laatste hoofdrol in "Vriendinnen" op één was een echte uitdaging: als actrice mocht ik het personage Eva spelen van haar 43 tot haar 85. Onvergetelijk!

Mijn allereerste film was in 1992 in regie van de meester Alex van Warmerdam, "De Noorderlingen". Ik ben nog steeds erg dankbaar dat ik die rol kreeg en daarmee de filmmicrobe te pakken had. Ongetwijfeld een rol om nooit meer te vergeten was "Magda" in het op waar gebeurde feitren gebaseerde verhaal "De SM-Rechter". Ik heb daar letterlijk en figuurlijk mijn grenzen verlegd. Als dramatische actrice was het een waar genoegen ook eens een komische rol op het witte doek neer te zetten, namelijk "Judith" in "Smoorverliefd".

Verder heb ik mijn stem geleend aan "Chicken Run", "Cars" en onlangs het erg mooie Pixar verhaal "Binnenste Buiten". Ook die dubbing doe ik met hart en ziel en vraagt de moeilijke combinatie van spelen en een flinke dosis techniek.
Willen jullie echt weten wat ik allemaal deed, neem dan een kijkje op mijn IMDB pagina